[Update] Kolejny program do DSJ4
-
kamilziaja054
Re: [Update] Kolejny program do DSJ4
„Niestety, film jest obecnie niedostępny. Bardzo proszę o informację, co mogę zrobić w tej sytuacji.”
-
lukasz050792
Odświeżyłem film, powinien się wyświetlać: https://streamable.com/sc2cz2Z
Tak poza tym, sprawdź czy nie masz zaśmieconego folderu Stats. Jeśli tak, to wyczyść ten folder i spróbuj jeszcze raz. Program odczytuje między innymi dane z tego folderu, więc jak masz tam nadmiar plików, to będzie długo przetwarzał przy pierwszym uruchomieniu.
Tak poza tym, sprawdź czy nie masz zaśmieconego folderu Stats. Jeśli tak, to wyczyść ten folder i spróbuj jeszcze raz. Program odczytuje między innymi dane z tego folderu, więc jak masz tam nadmiar plików, to będzie długo przetwarzał przy pierwszym uruchomieniu.
-
kamilziaja054
Też nie znalazło filmu. co teraz. dawaj na cda.pl
-
lukasz050792
Literówka w linku była: https://streamable.com/sc2cz2?src=player-page-share
-
kamilziaja054
to samo zrobiłem i nie uruchamia się
-
lukasz050792
A ten folder Stats wyczyściłeś?
-
kamilziaja054
tak, folder wyczyszczony
-
lukasz050792
To spakuj do zip swój folder z zapisem gry i wyślij mi, bo już kończą mi się pomysły i może jak sam spróbuję na twoim zapisie, to łatwiej mi będzie znaleźć rozwiązanie.
-
kamilziaja054
Daję ci mój folder z zapisami w Formacie ZIP
https://megawrzuta.pl/wf1qn30i
https://megawrzuta.pl/wf1qn30i
-
lukasz050792
Ok, program mi się uruchomił na twoim zapisie, ale... Wejdź w folder zapisu i usuń tam plik data.fis, wyczyść też folder Stats, bo jakieś głupoty pozaciągało, przez co cały log jest zaśmiecony nieprawidłowymi wpisami.
Jak chcesz, żeby program działał prawidłowo, to wyczyść folder Stats i eksportuj tylko wyniki po zakończonych konkursach.
Nie wprowadziłem jeszcze opcji danych z kwalifikacji czy oddzielania tabel zawodów. W Stats staraj się mieć tylko takie pliki jak Zawody indywidualne 2026-07-07 Engelberg HS140 Wyniki końcowe zawodów.txt, Zawody indywidualne 2026-07-07 Engelberg HS140 Wyniki końcowe zawodów [2].txt, itp.
Przy plikach Puchar Narodów 2026-06-23 Klasyfikacja po 16 konkursie.txt czy Puchar Świata 2026-06-28 Klasyfikacja po 18 konkursie[2].txt program może źle odczytywać dane. Dlatego program ci się nie uruchamiał, bo próbował przetworzyć dane, których nie znał.
Ja to robiłem głównie dla siebie i nie przewidziałem tego. Postaram się dopracować w nowej wersji, aby takie pliki nie robiły problemów.
EDIT: Dodałem rozpoznawanie odpowiednich plików, więc wyczyść Stats, usuń ten plik data.fis i uruchom z nowej wersji programu.
Jak chcesz, żeby program działał prawidłowo, to wyczyść folder Stats i eksportuj tylko wyniki po zakończonych konkursach.
Nie wprowadziłem jeszcze opcji danych z kwalifikacji czy oddzielania tabel zawodów. W Stats staraj się mieć tylko takie pliki jak Zawody indywidualne 2026-07-07 Engelberg HS140 Wyniki końcowe zawodów.txt, Zawody indywidualne 2026-07-07 Engelberg HS140 Wyniki końcowe zawodów [2].txt, itp.
Przy plikach Puchar Narodów 2026-06-23 Klasyfikacja po 16 konkursie.txt czy Puchar Świata 2026-06-28 Klasyfikacja po 18 konkursie[2].txt program może źle odczytywać dane. Dlatego program ci się nie uruchamiał, bo próbował przetworzyć dane, których nie znał.
Ja to robiłem głównie dla siebie i nie przewidziałem tego. Postaram się dopracować w nowej wersji, aby takie pliki nie robiły problemów.
EDIT: Dodałem rozpoznawanie odpowiednich plików, więc wyczyść Stats, usuń ten plik data.fis i uruchom z nowej wersji programu.
Last edited by lukasz050792 on 11 Jul 2026, 19:42, edited 1 time in total.
-
lukasz050792
Nowa wersja programu: POBIERZ
Dodane zostało kilka ulepszeń, m.in.:
- wskaźniki awansu/spadku w tabeli
- rozdzielenie wyszukiwarki na nazwiska i kraje osobno,
- bardziej czytelny terminarz
- opcja automatycznego odświeżania (program co minutę sprawdza, czy trzeba odświeżyć dane)
- kilka drobniejszych kosmetycznych zmian
Uwaga! Żeby program działał w pełni prawidłowo, wyczyść zawartość folderu Stats (C:\Users\User_Name\Documents\Deluxe Ski Jump 4\Stats). Po każdym konkursie eksportuj wyniki w grze (po zakończonych konkursach, kwalifikacjach itp.), dzięki czemu program będzie mógł prawidłowo odczytywać wyniki, rekordy skoczków, spadki/awanse. Zapisuj też grę po każdym konkursie. Najlepiej jest użyć nowego zapisu gry przed pierwszym uruchomieniem.
https://zapodaj.net/plik-Lsim9PlbP9
Dodane zostało kilka ulepszeń, m.in.:
- wskaźniki awansu/spadku w tabeli
- rozdzielenie wyszukiwarki na nazwiska i kraje osobno,
- bardziej czytelny terminarz
- opcja automatycznego odświeżania (program co minutę sprawdza, czy trzeba odświeżyć dane)
- kilka drobniejszych kosmetycznych zmian
Uwaga! Żeby program działał w pełni prawidłowo, wyczyść zawartość folderu Stats (C:\Users\User_Name\Documents\Deluxe Ski Jump 4\Stats). Po każdym konkursie eksportuj wyniki w grze (po zakończonych konkursach, kwalifikacjach itp.), dzięki czemu program będzie mógł prawidłowo odczytywać wyniki, rekordy skoczków, spadki/awanse. Zapisuj też grę po każdym konkursie. Najlepiej jest użyć nowego zapisu gry przed pierwszym uruchomieniem.
https://zapodaj.net/plik-Lsim9PlbP9-
kamilziaja054
Cześć! Mam problem z programem. Pokazuje mi, że do końca zostało 0 zawodów. O co w tym chodzi? Pomożesz mi to ogarnąć?
-
lukasz050792
Jutro sprawdzę, ale wydaje mi się, że dodałeś jakieś konkursy w trakcie trwania sezonu. Program wyliczał koniec, a nagle pojawiły się dodatkowe konkursy i całość zgłupiała.
-
kamilziaja054
Wiesz jak to naprawić aby działało, albo jak to naprawisz w kolejnej aktualizacji?